DEGIRO's Privacy & Cookie Statement

DEGIRO respects and protects your privacy. You can visit this website anonymously. DEGIRO is not interested in names or other information revealing the identity of the visitors to this site. Information about you or your computer will only be registered with DEGIRO for technical reasons, or in connection with a customer. This is done with a cookie or other means.

Tietosuojaseloste

DEGIRO on sitoutunut suojaamaan yksityisyyttäsi ja henkilötietojasi. Tämä tietosuojaseloste sisältää kokonaisvaltaisesti tietoa siitä, mitä tietoa keräämme sinulta, miksi keräämme nämä tiedot, miten varmistamme tietosi turvallisuuden ja mitkä oikeutesi ovat henkilötietoihisi liittyen. Lue tämä tietosuojaseloste huolellisesti; haluamme varmistaa että ymmärrät miten käsittelemme henkilötietojasi.

Ketkä olemme?

Olemme DEGIRO, Alankomaihin rekisteröity rahoituslaitos. Olemme “data controller” kuten määritelty General Data Protection Regulationissä (GDPR). Jos sinulla on yleisiä kysymyksiä meille voit lähettää ne osoitteeseen asiakaspalvelu@degiro.fi. Voit myös olla yhteydessä meidän tietosuojavastaavaan (Data Protection Officer) osoitteessa privacy@degiro.fi.

DEGIROn rekisteröity kotipaikka ja osoite on DeGiro BV, Rembrandt Tower - 9th floor, 1096 HA Amsterdam, Alankomaat.

Mitä tarkoitamme henkilötiedolla?

Henkilötietoja ovat kaikki tiedot, jotka liittyvät sinuun, tai joiden perusteella sinut voidaan tunnistaa.

DEGIROn asiakkaana annat meille henkilötietoja, mukaan lukien nimitieto, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Henkilötietoihin voi myös sisältyä Internet Protocol tai IP osoitteita, jotka joissain tapauksissa voidaan käyttää sinun tunnistamiseksi.

Jos kyse on yritys- ja ammattilaisasiakkaista, keräämme myös henkilötietoja, jotka liittyvät yrityksen avainhenkilöihin, esim. johtajat, todelliset edunsaajat (UBO) ja auktorisoidut edustajat.

Mitä tarkoitamme käsittelyllä?

Käsittely on käsite oikeudesta. Se on hyvin laaja käsite, joka kattaa henkilötietojesi osalta toteutetut toimet, kuten: kerääminen, tallentaminen, organisointi, jäsentäminen, tallentaminen, mukauttaminen tai muuttaminen, hakeminen, konsultointi, käyttö, paljastaminen, levittäminen tai muuten saataville saattaminen, linjaus tai yhdistäminen, rajoittaminen, poistaminen tai tuhoaminen.

Aina kun DEGIRO suorittaa henkilötietojen käsittelyä, teemme sitä asianmukaisen yksityisyyden suojaa koskevan asetuksen mukaisesti.

Miten keräämme henkilötietojasi?

Alla voit lukea millä tavalla keräämme henkilötietojasi:

  • Kun annat tietoja sähköpostitse, verkkosivuston tai WebTraderin kautta, puhelimitse, kirjallisesti tai muulla tavalla. Tämä sisältää esimerkiksi rekisteröinnin aikana antamasi tiedot, ilmoittautumisesi että haluat lisätietoja, tarjoukseen osallistumisen tai kyselyn tekemisen.
  • Kun käyt verkkosivuillamme, keräämme automaattisesti tietoja, mukaan lukien IP-osoitteesi. Keräämme myös tietoja vierailustasi, joka sisältää täyden napsautusreitin ja hiiren liikkeen, vierailemasi sivut, tehdyt haut ja muut sivun vuorovaikutustiedot.
  • On mahdollista, että saamme tietoa sinusta luottoluokituslaitoksilta, tämä tietojenkeräys toteutetaan asiakassopimuksen mukaisesti.
  • Yritysasiakkaista keräämme myös tietoja, jotka ovat julkisesti saatavilla yhtiön todellisten edunsaajiin (UBO) liittyen.
  • Jos vierailet meidän luona henkilökohtaisesti, keräämme turvallisuuden takia kuvia kävijöistä CCTV:n avulla.

Miksi käsittelemme henkilötietojasi?

DEGIRO kerää henkilötietoja seuraavista syistä:

  • Noudattaakseen lakisääteisiä ja sääntelyvelvoitteita;
  • Markkinointia varten; ja
  • Täyttääkseen sopimusvelvoitteita.

DEGIROlla on sijoituspalveluyrityksenä useita sääntelyvelvoitteita, jotka edellyttävät asiakastietojen käsittelyä; Asiakkaiden tunnistaminen on yksi tärkeimmistä syistä, joiden vuoksi keräämme ja käsittelemme henkilötietoja. Tämän lisäksi on olemassa muita oikeudellisia ja sääntelyvaatimuksia, joita meidän on noudatettava, mukaan lukien yhteistyö tuomioistuinten ja valtuutettujen lainvalvontaviranomaisten kanssa sekä rikosten ehkäiseminen ja havaitseminen. Tämän lisäksi, kun henkilö ottaa yhteyttä DEGIROon pyytääkseen lisätietoja, pyytääkseen meitä lähettämään sinulle säännölliset uutiskirjeemme, tai tullakseen asiakkaaksi, DEGIROn on voitava ottaa yhteyttä kyseiseen asiakkaaseen tai mahdolliseen asiakkaaseen. DEGIROlla on myös sopimusvelvoitteita, jotka edellyttävät asiakkaidensa tietojen käsittelyä näiden velvoitteiden täyttämiseksi.

Kun DEGIRO käsittelee asiakkaidensa henkilötietoja, se tekee sen käyttämällä mahdollisimman vähän tietoja tavoitteen saavuttamiseksi.

Mihin käytämme henkilötietoja?

DEGIRO voi esimerkiksi käyttää henkilötietojasi seuraavalla tavalla:

Asiakkaan Hyväksyntä

Lain mukaan meidän on tarkistettava asiakkaidemme henkilöllisyys, ja ilman tätä tietoa DEGIRO ei pystyisi tarjota palveluita sinulle. Henkilötietojesi avulla voimme esimerkiksi,

  • Olla sinuun yhteydessä
  • Suorittaa tarvittavat tarkistukset varmistaaksemme, että sinulla on oikeus tulla DEGIRO-asiakkaaksi
  • Tarkistaa pyyntösi tulla asiakkaaksi tai muuttaa profiiliasi.
  • Pitää tietojasi hallinnossamme ja päivittää niitä, kun tulee muutoksia
  • Hallita profiiliasi, mukaan lukien yksilöllinen riskiprofiilisi, jotka perustuvat asiakkaan sisäiseen hyväksymispolitiikkaan.

Vähentää riskejä

Meillä on vastuu taloussektorin turvallisuudesta ja vakaudesta. Meillä on myös vastuu sinulle ja kaikille asiakkaillemme. Siksi käytämme henkilötietojasi hallitakseen ja siten vähentääkseen riskejä.

Saatat esimerkiksi huomata:

  • Jos tilisi riski ylittää sallittuja raja-arvoja, otamme sinuun yhteyttä, jotta voit tuoda sen takaisin sallituille rajoituksille.

Et ehkä huomaa suurta osaa alla olevasta, mutta myös tämä tehdään suojellakseen sinua:

  • Tallennamme IP-osoitteesi, kun vierailet sivustossamme. Tätä voidaan käyttää siinä tapauksessa, että on kiista siitä, kuka käytti tiliäsi. Sitä voidaan myös käyttää yrityksen turvallisuutta varten, esimerkiksi ehkäiseviin toimenpiteisiin DDoS-hyökkäyksiä vastaan.
  • Varmistetaan hyvä turvallisuustaso ja panostetaan resursseihin, jotka suojaavat sekä sinua että itseämme kaikentyyppisiä rikoksia vastaan.
  • Sisäiset laadunvarmistukset, mahdollisten ongelmien ja riskien määrittämiseksi. Testaus varmistaakseen, että lainsäädäntö on noudatettu asianmukaisesti.
  • Asiaankuuluvan sääntelyraportoinnin suorittaminen.
  • Varmistaminen että pysymme terveenä yrityksenä (riskienhallinta).

Lakisääteiset velvoitteet

DEGIRO on sijoituspalveluyrityksenä noudatettava erilaisia lakisääteisiä velvoitteita.

  • Asiakkaiden tunnistaminen: tarkistamme, kuka olet ja varmistamme että meillä on riittävästi tietoa, jotta voimme tarjota palveluitamme.
  • Henkilötietosi luovuttaminen tietyille organisaatioille, joilla on valtuudet pyytää näitä tietoja, esimerkiksi veroviranomaiset ja rahoitusvalvojat. Myös, kun meillä on lakisääteinen velvollisuus jakaa nämä tiedot esimerkiksi rikostutkinnan aikana.
  • Meillä on myös useita rahanpesun vastaisia lakeja koskevia velvoitteita.

Markkinointitoiminta

DEGIRO haluaa pitää sinut ajan tasalla, esimerkiksi sähköpostiviesteillä, uutiskirjeillä, tarjouksilla tai päivityksillä WebTraderiin ja mobiilisovellukseen.

  • Voimme esimerkiksi kerätä tietoa hakuistasi DEGIROn verkkosivuilla varmistaaksemme, että usein kysytyt kysymykset ovat ajan tasalla asiakkaiden tarvitseman tiedon kanssa. Nämä tiedot ovat anonymisoituja, joten kukaan ei voi selvittää, mitä kukin asiakas kysyy.
  • Käytämme anonymisoituja tietoja varmistaaksemme, että markkinointikampanjamme ovat tehokkaita.

Jos et halua vastaanottaa joitakin yllä mainituista tiedoista, voit ottaa yhteyttä meidän asiakaspalveluun, tai poistaa tilauksesi markkinointiviestissä olevan painikkeen kautta.

Kehittää ja innovoida

On myös mahdollista, että käytämme henkilötietoja analyyttiseen tutkimukseen. Tämä mahdollistaa meille parempien ratkaisujen löytämisen ja innovatiivisena pysymisen.

Kun teemme näitä tutkimustoimia, käytämme vaadittuja vähimmäistietoja ja teemme niin tavalla, jossa tietosi ovat joko pseudonymisoituja tai anonymisoituja.

Google Analytics

DEGIRO hyödyntää Google Analyticsia varmistaakseen, että DEGIROn verkkosivusto on helppokäyttöinen asiakkaille ja arvioidakseen kampanjoiden menestystä. DEGIRO on allekirjoittanut sopimuksen tämän palvelun käytöstä ja varmistaa, että tiedot anonymisoidaan mahdollisimman paljon, mukaan lukien IP-osoitteen osan peittämisen.

Keneltä meillä on henkilötietoja?

Meillä voi olla (joitakin) henkilötietoja kaikista, jotka ovat yhteydessä DEGIROon. Mikäli pyydät lisätietoja, tallennamme pyynnön aikana annetut tiedot.

Laki velvoittaa meitä keräämään kaikkien meidän asiakkaittemme henkilötietoja. Nämä tiedot kerätään rekisteröinnin aikana ja pyydetään tarvittaessa. Joissakin tapauksissa voi olla tarpeen, että käytämme kolmansia osapuolia tietojen tarkistukseen tai keräykseen.

Mitä henkilötietoja keräämme?

Tietoja sinusta

Tähän sisältyy nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Yritysasiakkaiden osalta, keräämme myös yritystäsi tai säätiötäsi koskevia tietoja. Jos avaat alaikäiselle tilin tai yhteisen tilin, myös toissijaisten tilinhaltijoiden tiedot kerätään. Pyydämme myös kopioita henkilöllisyystodistuksestasi ja henkilökohtaisista numeroistasi, kuten verotunnisteesi tai asiaankuuluvat tunnisteet.

Transaktiohistoria

Asiakkaiden henkilötietojen lisäksi DEGIRO pitää myös lokia transaktio- ja toimeksiantohistoriasta.

Yhteyshistoria

Pidämme lokia siitä, milloin olet ollut yhteydessä DEGIROon. Tähän sisältyy puheluiden nauhoitukset, sähköpostit tai muut keinot, joiden välityksellä olet ollut meihin yhteydessä.

Verkkosivustokäynnit ja sovelluksen käyttö

Jos vierailet DEGIROn verkkosivuilla, keräämme myös IP-osoitteesi. Jos IP-osoitettasi käytetään esimerkiksi Google Analyticsin kautta, se tehdään anonymisoidulla tavalla.

Ulkoiset tietolähteet

Joissain tapauksissa DEGIRO käyttää ulkoisia tietopalvelujen tarjoajia, kuten tarkastuksia asianomaisen kauppakamarin kanssa, tai tilanteissä, jossa luottotietojen tarkistus vaaditaan.

Jos DEGIRO suorittaa luottotietojen tarkastuksia (BKR), ne soveltavat tiukinta luottamuksellisuutta näihin tietoihin. Jokainen henkilö, jolla on pääsy näihin tietoihin, toimii ainoastaan tehtäviensä hoitamisessa ja varmistaa, että asiaankuuluvaa tietosuojaa koskevaa asetusta noudatetaan täysimääräisesti. Mikäli sinulla on kysyttävää siitä, milloin BKR-tarkastukset suoritetaan, ota yhteyttä DEGIROn asiakaspalveluun.

Arkaluonteiset henkilötiedot

Arkaluontoiset henkilötiedot sisältävät mm. verotunnisteen, rikoshistorian, biometriset tiedot, poliittiset vakaumukset, etninen alkuperä, sukupuoliseen identiteettiin liittyviä tietoja jne. Mikäli arkaluonteisten henkilötietojen käsittely on tarpeen, siihen sovelletaan tiukemmat säännöt.

DEGIRO ei käytä koskaan arkaluonteisia tietoja, jotka liittyvät terveyteen, uskonnollisiin, poliittisiin tai filosofisiin vakaumuksiin, seksuaaliseen suuntautumiseen tai etniseen alkuperään.

Meillä on lakisääteinen velvollisuus tunnistaa asiakkaamme, joten vaadimme verotunnisteen tähän tarkoitukseen.

Kenen kanssa jaamme henkilökohtaisia tietojasi?

Periaatteessa emme jaa tietojasi muiden kanssa. On mahdollista, että voimme jakaa henkilötietoja konsernin sisällä, johon DEGIRO kuuluu. Kaikilla konsernin jäsenillä, johon DEGIRO kuuluu, on sama tiukka tietosuojakäytäntö. Poliisi, oikeuslaitos, sääntelyviranomaiset ja veroviranomaiset voivat myös pyytää meiltä tietoja lain perusteella. Noudatamme kuitenkin menettelyjä, joilla varmistetaan, että tietojen jakaminen on sekä oikeutettua että oikeasuhteista.

Palveluntarjoajat

Jos käytämme palveluntarjoajaa avustamaan meitä tehtävässä, pyrimme ilmoittamaan sinulle kolmannen osapuolen käytöstä ja rajoittamaan henkilötiedon jakamista tiukasti siihen, mikä on tarpeen tämän kyseisen tehtävän suorittamiseksi.

Jos käytät Morgan Stanley Liquidity Funds, on mahdollista, että meidän on annettava heille tietoa siitä, kuka olet. Jos nämä tiedot toimitetaan Morgan Stanley:lle, olennaiset suojatoimenpiteet ovat käytössä.

Muiden yritysten kanssa omasta pyynnöstäsi

Joissain tapauksissa jaamme omasta pyynnöstäsi henkilökohtaisia tietojasi muiden yritysten kanssa. Kun teemme tätä, määritämme tämän sopimuksessa tietojen jakamisesta.

Hallitus ja sääntelyelimet

Alankomaissa säänneltynä sijoituspalveluyrityksenä, on mahdollista, että saamme asiakkaita koskevia tietopyyntöjä. Lain mukaan meidän on annettava sääntelyviranomaisille nämä tiedot. Lisäksi meillä on lakisääteisiä velvoitteita, jotka edellyttävät, että jaamme tietoja valtion elinten ja toimivaltaisten oikeusviranomaisten kanssa. Tietosuojaa koskevat määräykset, joita DEGIRO soveltaa, sovelletaan myös näihin elimiin.

DEGIRO on Qualified Intermediary (QI), ja voi vaihtaa tietoja suoraan Internal Revenue Servicen (IRS) kanssa, jotta voi määrittää statuksesi “non-US” henkilönä, ja jos sitä voidaan soveltaa, saada alennetun lähdeverokannan.

DEGIRO jakaa tietyissä olosuhteissa myös tietoja asianomaisten veroviranomaisten kanssa.

Kuinka kauan säilytämme henkilötietosi?

Kun tulet DEGIRO-asiakkaaksi, pidämme henkilötietosi ajan tasalla niin kauan kuin pysyt asiakkaanamme. Meillä on aito tarve tehdä näin liiketoimintamme kannalta. Asiakkuuden päätyttyä meidän on säilytettävä nämä henkilötiedot viisi vuotta. Tämä sen takia, jotta voimme noudattaa lakisääteisiä velvoitteita, kuten talousrikosten torjuminen ja kiistojen ratkaiseminen tai myös varmistaakseen, että voimme laatia puolustuksen oikeudessa.

Miten suojaamme henkilötietojasi?

Turvallisuus

Käytämme paljon aikaa ja resursseja toimintojemme varmistamiseksi ja taataksemme teidän henkilötietojen turvallisuuden. Mikäli turvajärjestelmässämme tapahtuisi murtoja, raportoimme tästä asianomaisille viranomaisille ja varmistamme, että asiakkaamme ovat tietoisia.

Meillä on käytössä asianmukaiset tekniset ja organisatoriset toimenpiteet, joilla suojaamme henkilötietojasi luvattomalta käytöltä, mukaan lukien vahingossa tapahtunut tietojen katoaminen, tietojen tuhoutuminen tai paljastaminen. Asetamme rajoituksia henkilötietojen pääsyyn, joten vain ne työntekijät, jotka tarvitsevat tietojasi, voivat päästä niihin käsiksi. Varmistaakseen, että kaikki uudet käsittelyt ovat oikeutettuja ja lain mukaisia, suoritamme tietosuojavaikutusten arviointeja ja valvomme kaikkia ulkoisia tietojenkäsittelijöitä.

Luottamuksellisuus

Kaikki työntekijämme ovat allekirjoittaneet salassapitosopimuksen, hyväksyneet sisäiset ohjesääntömme, ja noudattavat Alankomaan "Banker’s Oath". Tämän lisäksi vain valtuutetut henkilöt voivat tarkastella ja käsitellä henkilötietojasi.

Valvonta

  • Meitä valvoo Alankomaan tietosuojaviranomainen (Autoriteit Persoonsgegevens) varmistaakseen, että noudatamme Personal Data Protection Act (joka on peräisin GDPR:stä).
  • DEGIRO toimii Alankomaiden keskuspankin lakisääteisen pääomavalvonnan (De Nederlandsche Bank) sekä Alankomaiden rahoitusmarkkinaviranomaisen (Autoriteit Financiële Markten) yleisen lainsäädännöllisen valvonnan alaisena.

Käytetäänkö henkilötietojasi automaattisessa päätöksenteossa?

Joissain tapauksissa, esimerkiksi kun vaihdat profiilin Basic-profiilista Active-, Trader- tai Day Trader-profiiliksi, tarkistamme tilitietojasi automaattisesti Bureau Krediet Registratie:n tietoja vastaan. Mikäli Debit Money -palvelun tarjoamisessa ilmenee ongelmia, asiakaspalvelumme on sinuun yhteydessä ja ilmoittaa, että Debit Money-palvelu ei ole käytettävissä ja mitä tehdä tässä tapauksessa.

Oikeutesi

  1. Pääsy henkilötietoihin:

    voit milloin tahansa pyytää DEGIROlta pääsyä henkilötietoihisi. Voimme toimittaa kopion henkilötietoistasi. Mikäli haluat pyytää tämän, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, joka voi toimittaa nämä tiedot, kun ovat tehneet turvallisuustoimenpiteet.

  2. Oikeus tietojen oikaisemiseen:

    Tämä sallii sinun pyytää meitä muuttamaan mitä tahansa käsittelemiämme henkilötietojasi, mikäli ne ovat muuttuneet, tai ovat väärät. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme päivittääksesi henkilötietojasi.

  3. Valitukset:

    Mikäli sinulla on valituksia henkilötietojesi käsittelystä, ota yhteyttä joko DEGIROn asiakaspalveluun tai tietosuojavastaavaan osoitteessa privacy@degiro.fi.

  4. Autoriteit Persoonsgegevens:

    GDPR:n mukaan sinulla on oikeus valittaa henkilötietojesi käsittelystä Alankomaan tietosuojaviranomaiselle (Autoriteit Persoonsgegevens).

GDPR:n mukaan sinulla on muita oikeuksia, jotka voivat olla mahdollisia tietyissä olosuhteissa:

  1. Oikeus tietojen poistamiseen:

    tietyissä olosuhteissa voimme poistaa joitakin tai kaikkia henkilötietoja, joita pidämme sinulle.

  2. Oikeus rajoittaa käsittelyä:

    Voit pyytää meitä rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä.

  3. Oikeus tietojen siirrettävyyteen:

    On mahdollista pyytää meitä toimittamaan henkilötietojasi sinulle, tai kolmannelle osapuolelle.

  4. Oikeus vastustaa käsittelyä:

    Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, kun tämä käsittely tapahtuu oikeutetun edun nojalla.

  5. Oikeus vastustaa markkinointia:

    On mahdollista pyytää meitä lopettamaan henkilötietojesi käytön suoramarkkinointia varten. Tämän voit tehdä markkinointiviestien tilauksen peruutuspainikkeella tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Huomioi kuitenkin, että tietty viestintä meiltä on tarpeellinen, ja näiden tilausta ei voi peruuttaa asiakkuuden aikana. Tällaiseen tarpeelliseen viestintään sisältyy esimerkiksi asiakassopimuksen muutoksia.

Lisäksi, jos henkilötietojesi käsittelyyn tarvittiin suostumuksesi, on sinulla oikeus milloin tahansa peruuttaa tämä antamasi suostumus.

DEGIRO tarkastelee ja antaa vastauksen edellä mainittuihin pyyntöihin kohtuullisessa ajassa. Huomioi kuitenkin, että jotkut näistä pyynnöistä eivät välttämättä myönnetä, esimerkiksi silloin, kun ne johtaisivat siihen, että DEGIRO ei täytä lakisääteistä vaatimusta tai vaikuttaisi DEGIROn kykyyn käyttää tai puolustaa oikeudellista vaatimusta.

Näkemyksemme yksityisyydestä

Asiakkaidemme luottamus on olennainen osa suhdettamme. Siksi pyrimme varmistamaan, että asiakkaamme luottavat tapaamme käsitellä heidän henkilötietojaan. Pidämme huolta siitä, että tietosi pysyy turvassa ja että sitä käsitellään vain, kun siihen on valtuus.

Kun käsittelemme henkilötietojasi, varmistamme aina, että meillä on välttämätön tarve tehdä niin. Mahdollisuuksien mukaan anonymisoimme henkilötietosi, ja kun tämä ei ole mahdollista, käytämme vain niitä tietoja, jotka ovat välttämättömiä. Henkilötietojesi käsittelyssä varmistamme myös, että "sisäänrakennetun yksityisyyden suojan" käsite on kehityksemme ytimessä.

Lakien ja asetuksien jatkuvien muutoksien takia päivitämme tietosuojaselostettamme säännöllisesti. Tarkistamme ja varmistamme että tietosuojaseloste pidetään ajan tasalla.

Kysymyksiä yksityisyydestä

Mikäli sinulla on lisäkysymyksiä yksityisyyden tai henkilötietojen suhteen, voit ottaa yhteyttä DEGIROn asiakaspalveluun.

Mikäli haluat valittaa siitä, miten olemme käsitelleet henkilötietojasi, ota yhteyttä tietosuojavastaavaan osoitteessa privacy@degiro.fi. Huomaa, että kun otat yhteyttä tietosuojavastaavaan, tähän viestintään vastataan hollanniksi tai englanniksi. Tietosuojavastaava tutkii sitten kantelusi ja pyrkii ratkaisuun.

Jos sinusta vielä tuntuu, että henkilötietojasi ei ole käsitelty asianmukaisesti ja lainmukaisesti, voit ottaa yhteyttä Alankomaan tietosuojaviranomaiseen (Autoriteit Persoonsgegevens) ja toimittaa valituksen heille.

Eväste

Mikä on eväste?

Evästeet ovat tietokoneesi kiintolevylle tallennettavia pieniä tiedostoja. Evästeet varmistavat, että DEGIROn verkkopalvelin tunnistaa selaimesi.

Miksi DEGIRO käyttää evästeitä ja Internet-jäljitteitä?

Sivustoilla ei ole muistia. Sivuston sivulta toiselle siirtyvä kävijä katsotaan joka kerta uudeksi kävijäksi. Evästeiden avulla sivusto pystyy tunnistamaan selaimesi. Internet-jäljitteet käyttäytyvät suurelta osin samoin kuin evästeet.

Ovatko kaikki evästeet samanlaisia?

Eivät. Evästeiden välillä on eroja. Ne erotetaan toisistaan tehtävän, keston ja evästeen asettajan mukaan.

Tehtävä:

Tekninen eväste on tarpeen, jotta sivusto ja tietyt toiminnot toimivat (teknisesti). Esimerkiksi sivuston suojattuihin tai salattuihin osiin pääsemiseksi. Ilman tätä evästetyyppiä eräät palvelut, kuten sisäänkirjautuminen, ostoskori ja sähköinen maksu eivät toimi.

Analyysievästeet keräävät tietoa siitä, miten kävijät käyttävät sivustoa. Esimerkiksi siitä, millä sivuilla he käyvät eniten ja missä tapahtuu virheitä. Tämän evästetyypin tarkoituksena on antaa sivuston ylläpitäjälle kuva siitä, miten sivusto toimii ja miten sitä voi parantaa. Siksi tämä eväste vaikuttaa osaltaan myös sivuston käytettävyyteen.

Toiminnallinen eväste muistaa käyttäjän tekemät valinnat. Kyse voi olla käyttäjänimen, valuutan, kielen tai maan kaltaisista valinnoista. Tämä tarkoittaa, että käyttäjän ei tarvitse määrittää näitä asetuksia uudelleen. Toiminnallinen eväste helpottaa siten myös sivuston käyttöä.

Mainontaevästeiden avulla näytetään sivustolla kävijöille kohdennettuja mainoksia siten, ettei samaa mainosta näytetä jatkuvasti uudelleen, ja mitataan mainontakampanjoiden tehokkuutta. Niitä sijoitetaan mainontaverkostoihin yleensä sivuston ylläpitäjän suostumuksella. Ne rekisteröivät käynnin sivustolla.

Kesto:

Istuntoeväste tallennetaan sivustolla kävijän tietokoneelle, ja se kerää tietoja niin kauan kuin kävijä on kyseisellä sivustolla. Kun selain suljetaan, eväste poistetaan.

Pysyvä eväste asennetaan kävijän tietokoneelle tietyksi (pidemmäksi) ajaksi.

Ensimmäisen osapuolen eväste on yhteydessä sivustoon, jolla kävijä parhaillaan vierailee. Se voi olla DEGIROn www.degiro.fi-sivustolla tai siihen liittyvillä ala-alueilla vierailun aikana asettama eväste.

Kolmannen osapuolen evästeen asettaa jokin muu osapuoli kuin DEGIRO (vierailun kohteena olevan sivuston ylläpitäjä). Esimerkiksi mainosten tai sovellusten (ulkopuoliset) toimittajat, joiden mainoksia tai sovelluksia on integroitu vierailun kohteena olevalle verkkosivustolle.

Mikä on Internet-jäljite?

Internet-jäljite on elektroninen kuva yksittäisestä kuvapisteestä (1 x 1) tai niin sanottu "väritön GIF-kuva" sivuston koodissa. Internet-jäljitteet käyttäytyvät todella samoin kuin evästeet. Internet-jäljitteiden avulla seurataan kävijäliikennettä sivulta toiselle sivuston liikennevirran optimoimiseksi.

Mitä voin tehdä, jos en halua (tiettyjä) evästeitä?

Voit määrittää selaimesi (esim. Internet Explorerin, Safarin, Firefoxin, Mozillan tai Chromen) asetuksista, hyväksytkö evästeet vai et ja mitkä evästeet hyväksyt. Asetukset määritetään eri selaimissa eri tavalla. Voit katsoa tietoja niiden sijainnista ja määrittämistavoista selaimesi 'Ohjeesta'.

Huomaa, ettet ehkä pysty käyttämään sivustomme toimintoja asianmukaisesti, jos estät (tietyt) evästeet.<

Jos et halua mainosevästeitä, voit valita selaimestasi Do not track (Älä jäljitä) -asetuksen.

Voit ilmoittaa osoitteessa www.youronlinechoices.eu, ettet halua vastaanottaa evästeitä mainostavilta yrityksiltä.

Mihin tarkoituksiin DEGIRO käyttää henkilötietoja?

DEGIRO kerää ainoastaan henkilötietoja, joita olet luovuttanut pyynnöstä DEGIROn asiakkaaksi ryhtyessäsi, ja ainoastaan annettuasi nimenomaisen luvan. Ilman näitä tiloja DEGIRO ei voi eikä saa harjoittaa liiketoimintaansa. DEGIRO ja DEGIRO-konsernin yritykset käyttävät tietojasi tarjotakseen sinulle palveluja, joiden avulla pysyt selvillä DEGIROn ja konserniin kuuluvien yhtiöiden (uusista) tuotteista ja palveluista, joita käytetään nimettömän tilastoanalyysin tekemiseen, ja noudattaakseen lakisääteisiä vaatimuksia.

Kaikki asiakkaan ja DEGIROn väliset puhelinkeskustelut nauhoitetaan. Nämä nauhoitukset säilytetään, ja niitä voidaan käyttää seuraaviin tarkoituksiin:

  • todisteiden esittämiseen; esimerkiksi, jos ilmenee erimielisyyksiä tulkinnasta tai puhelinkeskustelun sisällöstä;
  • (petosten) tunnistamiseen ja tutkintaan;
  • palvelun laadun arvioimiseen;
  • koulutus-, valmennus- ja arviointitarkoituksiin.

Vastuu

DEGIRO pitää tärkeänä, että (henkilö)tietojasi käsitellään tavalla, joka on voimassaolevien henkilötietojen suojaamiseen tähtäävien turvatoimien mukainen. DEGIRO noudattaa kaikessa toiminnassaan tietosuojalain ja rahoitusvalvontalain vaatimuksia. (Henkilö)tietojasi ei luovuteta kolmansille osapuolille DEGIROa ja DEGIRO-konsernin yhtiöitä lukuun ottamatta ilman nimenomaista lupaasi, ellei DEGIROlla ole lakisääteistä velvoitetta niiden luovuttamiseen.

Kolmansien osapuolten sivustot

DEGIRO ja konsernin yhtiöt eivät vastaa muiden termejä käyttävien sivustojen toimenpiteistä, vaikka ne olisi yhdistetty DEGIROn ja konsernin sivustoihin hyperlinkeillä tai muilla tavoin..

Oikeuksien käyttö

Sinulla on oikeus nähdä tietosi ja mahdollisuuksien mukaan tehdä niihin parannuksia. Ota tätä varten DEGIROon yhteyttä tämän sivuston kautta.

Pidämme sinut ajan tasalla DEGIROn ja konsernin yhtiöiden (uusista) tuotteista ja palveluista sähköpostin välityksellä. Jos et halua tätä, voit ilmoittaa siitä osoitteeseen asiakaspalvelu@degiro.fi

Muutokset

DEGIRO pidättää itsellään oikeuden tämän lausunnon muuttamiseen. Siksi suosittelemme, että tarkistat tämän tietosuojalausunnon säännöllisin väliajoin tällä sivustolla käydessäsi.

Onko tässä lausunnossa mielestäsi jotain vikaa, tai oletko tyytymätön johonkin muuhun asiaan palvelussamme? Ota siinä tapauksessa yhteyttä meihin. DEGIROn lainmukaisuudesta vastaava virkailija käsittelee valituksesi. Jos olet tyytymätön DEGIROn arviointiin, ota yhteyttä: Klachteninstituut Financiële Dienstverlening, PO Box 93257, 2509 AG in The Hague (www.kifid.nl).

Huomaa: Sijoittamiseen liittyy riskejä. Voit menettää talletuksesi osittain tai kokonaan. Suosittelemme että sijoitat vain rahoitusvälineisiin, jotka tietosi ja kokemuksesi perusteella ovat sinulle sopivia.