Katso alta vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Jos sinulla on kysymys, johon ei ole vastattu tässä, ota yhteyttä käyttäen sähköpostiosoitetta asiakaspalvelu@degiro.fi tai jollakin 'Ota yhteyttä' -sivulla mainitulla tavalla.

Miten pääsen asiakkaaksi? Rekisteröidy ja aloita sijoittaminen

Rekisteröintilomakkeen avulla voit ryhtyä asiakkaaksi verkkopalvelun avulla viidessätoista minuutissa ja tehdä ensimmäiset kauppasi pian sen jälkeen. DEGIRO käyttää tähän tarkoitukseen tunnistetta, joten sinun ei tarvitse allekirjoittaa asiakirjoja.

Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme: asiakaspalvelu@degiro.fi

Kyllä, totta kai. Täytä vain rekisteröintilomake verkossa ja ilmoita tilin muodoksi ’Yksityishenkilön’ sijaan ’Yritys’. Juridisen henkilön ja johtajien tietojen antamiseen sekä Sijoituspalveluehtojen verkkohyväksynnän lisäksi Sijoituspalveluehtojen Hyväksyntälomake on tallentava, täytettävä, allekirjoitettava ja lähetettäva DEGIROon.

Rekisteröinnin yhteydessä, pyydämme sinua lähettämään seuraavat dokumentit, joko postitse tai sähköpostitse asiakaspalvelu@degiro.fi:

 • Täytetty ja allekirjoitettu Sijoituspalveluehtojen Hyväksyntälomake.
 • Kopio yhtiön Kaupparekisteristä (ei vanhempi kuin kolme kuukautta).
 • Kopiot kaupparekisterissa mainittujen Hallintojohtajien henkilöllisyystodistuksista, jossa on kunkin vastaavan johtajan allekirjoitus.
 • Kopio Yhtiöjärjestyksestä.
 • Todistus yhtiön pankkitilistä ja varojen siirosta.
 • Täytetty ja allekirjoitettu UBO-lomake (todelliset edunsaajat).
 • Täytetty ja allekirjoitettu W-8BEN-E lomake.

Pyrimme antamaan sinulle palautetta ja aktivoimaan yritystilinne kolmen arkipäivän kuluessa.

Kyllä, totta kai. Jos haluat avata tilin alaikäiselle, pyydämme sinua ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme: asiakaspalvelu@degiro.fi. Tarvitsemme useita asiakirjoja voidaaksemme luoda tilin alaikäselle:

 • Kopio laillisen edustajan henkilöllisyystodistuksesta.
 • Kopio alaikäisen henkilöllisyystodistuksesta sekä virkatodistuksesta.
 • Täytetty ja allekirjoitettu Sijoituspalveluehtojen Hyväksymislomake (jonka saat, kun olet ottanut yhteyttä asiakaspalveluumme).
 • Tili rekisteröitymisessä käytetyn pankkitilin tulee olla alaikäisen nimellä.
 • Tunnistussyistä, meidän on vastaanotettava tilisiirto niin alaikäisen tililtä kuin myös huoltajan tililtä.

Ole tarkkana mitä sähköpostiosoitetta käytät rekisteröintiprosessissa koska muuten lapsesi voi mahdollisesti luoda uusia salasanoja jne. Lisäksi, alaikäisen tilillä on mahdollista sijoittaa ainoastaan ’pitkillä’ tuotteilla, eli lyhyeksi myynti ei ole mahdollista.

Sinun on talletettava vähintään 0,01 €. Tämä on talletus vastatililtäsi. Vastaanottaessamme maksun tarkistamme, vastaako nimesi rekisteröinnin yhteydessä antamiasi tietoja.

Ei, voit ryhtyä asiakkaaksemme täysin ilmaiseksi.

Jos haluat avata yhteisen tilin kumppanisi kanssa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@degiro.fi. Sinulle lähetetään tarvittavat lomakkeet ja toimenpiteet jotka sinun ja kumppanisi on tehtävä.

If you think that DEGIRO have violated the terms and conditions and this has resulted in a financial loss please send an email outlining your complaint to complaints@degiro.fi. Any complaints will be dealt with independently by our compliance department. However if you have a comment or a procedural complaint, please contact our Service Desk.

The FAQ about tax related subjects can be found on a separate web page here.

Kaupankäyntimahdollisuudet (Osakkeet, ETF, optiot, futuurit yms.)

Voit sijoittaa lähes kaikissa arvopaperipörsseissä ympäri maailmaa. Voit katsoa täydellisen listan arvopaperipörsseistä, joissa voit sijoittaa, kohdasta Tuotteet ja markkinat.

In accordance with new European legislation (MiFID II), parties issuing ETFs and derivatives are obliged to provide documentation in the language of country where the buyer resides. This in order to better protect and inform buyers. Many foreign issues still choose to write these documents in their own local language. These products will no longer be purchasable on our platform, starting from the 2nd of January, lasting until the language requirements are met.

Which products will this affect?
This regards a selection of foreign ETFs and derivatives where no documentation in [insert local language] is provided. For example, ETFs from Vanguard or iShares.

How long will this last?
This will differ per product, and solely depends on the issuing parties. As soon as documentation in [insert local language] is available, the products will be purchasable again on our platform.

Can I still own or sell these products?
Yes, the change only prevents you from purchasing these products on our platform. Owning or selling them will work as it did before, and remain possible.

Can I still purchase these ETFs and derivatives with other parties?
As this is the result of a change in European legislation, all issuing parties in Europe need to comply to this demand. For you as Finnish customer, all Finnish brokers will only be able to offer these products when the documentation is available in Finnish.

Kyllä. Voit hankkia lyhyitä positioita sekä päivän ajaksi että yön yli. Voit harjoittaa eri tuotteiden lyhyeksi myyntiä suuressa joukossa arvopaperipörssejä. Näitä osuuksia ei tarvitse lainata. DEGIRO järjestää sen puolestasi automaattisesti. Lyhyeksi myyntiä harjoittaessasi myyt osuuksia, jotka eivät ole hallussasi, tarkoituksenasi ostaa ne myöhemmin takaisin edullisemmalla hinnalla. Lyhyeksi myyntiä varten tarvitset Active- tai Trader-tilin. Voit valita ne heti kirjauduttuasi sisään Webtraderin painamalla 'Vaihda asetuksia' ja sieltä 'Päivitä tili'.

Kaupankäynti amerikkalaisilla optioilla on mahdollista. Tällä hetkellä voit tehdä optiokauppoja vain Amsterdamin Euronext-pörssissä & CME. Optiokauppoja varten tarvitset Active- tai Trader-tilin. Voit valita ne heti kirjauduttuasi sisään Webtraderin painamalla 'Vaihda asetuksia' ja sieltä 'Päivitä tili'.

Kyllä, totta kai. Futuurikauppoja varten tarvitset Active- tai Trader-tilin. Voit valita ne heti kirjauduttuasi sisään Webtraderin painamalla 'Vaihda asetuksia' ja sieltä 'Päivitä tili'.

DEGIRO käyttää oletuksena AutoFX-palvelua. AutoFX varmistaa, että saat kauppaa tehdessäsi täsmälleen oikean määrän ulkomaanvaluuttaa. Jos haluat esimerkiksi ostaa amerikkalaisia osakkeita 3 000 USD:lla, AutoFX-järjestelmä ostaa kaupan tekohetkellä 3 000 USD:n arvosta osakkeita vastineeksi euroista. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse huolehtia valuutanvaihdosta erikseen. Tulevaisuudessa tämän voi myös kuitata. Silloin voit ostaa ulkomaanvaluutoissa määritettyjä tuotteita ostettuasi ensin tilillesi oikean määrän kyseistä valuuttaa. Tämä on suositeltavaa, jos teet usein kauppoja ulkomaanvaluutoilla.

Kyllä. Voit tehdä DEGIROn kautta monia erityyppisiä toimeksiantoja. Voit katsoa täydellisen luettelon tämänhetkisistä toimeksiantotyypeistä kohdasta "Tuote- ja toimeksiantotyypit" sivun "Tuotteet ja markkinat" -alalaidassa. Lisätietoja pian käyttöön otettavista toimeksiantotyypeistämme saat asiakirjakeskuksen oppaastamme.

DEGIROn avulla voit tehdä kauppoja jo ennen arvopaperipörssin avautumista. Siksi sinun ei tarvitse odottaa klo 16.30:een Suomen aikaa (jossa voi olla kesäajasta johtuvaa vaihtelua) käydäksesi kauppaa amerikkalaispörsseissä. Voit tehdä kauppoja suuremmissa amerikkalaispörsseissä Suomen aikaa klo 14 lähtien.

Tämäntyyppistä toimeksiantoa käytettäessä valitset summan, jolla haluat ostaa eri tuotteita, ja määrität sitten, mitkä nämä tuotteet ovat. Voit valita prosenttiosuuden, jonka haluat sijoittaa kuhunkin tuotteeseen. Silloin voit ostaa valitsemiasi osakkeita täsmälleen antamillasi summilla kyseisenä ajankohtana voimassa olevilla hinnoilla. Yhdistelmätoimeksiannosta veloitetaan erillinen palkkio, joka ei sisällä tuotekohtaisia kiinteitä kustannuksia.

DEGIROn välityksellä voi pian ostaa tuotteiden (esim. osakkeiden) murto-osia. Tämä tapahtuu yhdistelmätoimeksiannon avulla. Valitset kokonaissumman, jolla haluat ostaa eri tuotteita. Sen jälkeen valitset prosenttiosuuden, jonka haluat sijoittaa kuhunkin tuotteeseen. Sen jälkeen sinulle voidaan ostaa täsmälleen nämä osakemäärät myyntihinnalla. Näin on helppo koota hajautettu salkku sijoittamalla jopa vain 1 euron summia osakkeiden osiin.

15. Tammikuuta alkaen vakuuteen liittyvät korkotasot muuttuvat. Tämä muutos johtuu kyseisen rahoitusmuodon kasvavasta kysynnästä ja siitä että joudumme ulkoistamaan sen. Jos asiakas ilmoittaa käyttämänsä vakuuden määrän asiakaspalvelumme kautta (mahdollista kuukausittain) maksaa hän hinnastossa ilmoitetun korkotason mukaisen koron, mutta jos asiakas ei tee tätä ilmoitusta, veloitamme 4% vuosikoron kuukausittain.

DEGIRO tarjoaa vakuuden käytön erittäin alhaisella korolla. Vakuuteen liittyvä hinnasto oheisessa taulukossa:

KORKOTASO

Valuutta

Hinta

Korkotaso (EUR)

EONIA (minimi 0) + 1,25%

Korkotaso (USD)

USD LIBOR (minimi 0) + 1,25%

Korkotaso (GBP)

LIBOR (minimi 0) + 1,25%

Korkotaso (SEK)

STIBOR (minimi 0) + 1,55%

Korkotaso (DKK)

DKK Tomorrow/Next (minimi 0) + 1,75%

Korkotaso (NOK)

NOWA (minimi 0) + 1,50%

Korkotaso (HUF)

BUBOR (minimi 0) + 2,50%

Joka kuukausi asiakas voi ilmoittaa käytettävän summan määrittämässään valuutassa. Viimeisin ilmoitus on sitova ja tulee voimaan seuraavan kuukauden ensimmäinen päivä. Tämä ilmoitus uusitaan automaattisesti jokaisena sitä seuraavana kuukautena, ellei asiakas toisin määrää.

Kirjaudu sisään

Mene osoitteeseen www.degiro.fi ja napsauta ikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa Kirjaudu sisään -painiketta. Kirjoita käyttäjänimesi ja salasanasi kirjautumisikkunaan ja klikkaa 'Kirjaudu sisään'. Tai napsauta tästä päästäksesi suoraan DEGIROn kirjautumisikkunaan.

Jos olet unohtanut salasanasi, voit käyttää kirjautumisnäytön salasanan palautustoimintoa valitsemalla "Unohditko kirjautumistietosi?". Syötä salasanasi ja sähköpostiosoite, jonka annoit rekisteröityessäsi DEGIROn asiakkaaksi. Valitse "Vaihda Salasanasi", niin saat rekisteröityyn sähköpostiosoitteeseesi jatko-ohjeet. Jos olet unohtanut käyttäjänimesi (se näkyy myös DEGIROn lähettämässä tervetuliaisviestissä), ota yhteyttä asiakaspalvelutiimiimme osoitteeseen asiakaspalvelu@degiro.fi.

Olemme kehittäneet WebTraderimme eri selainten (Internet Explorerin, Google Chromen, Mozilla Firefoxin ja Safarin) uusimpiin versioihin. Yleisesti ottaen WebTrader toimii erinomaisesti useimpien selainten kanssa. Vanhentuneet selaimet saattavat kuitenkin joskus aiheuttaa ongelmia. Suosittelemme kaikkien selainten uusimpien versioiden käyttöä, koska silloin voit olla varma, että käytössäsi ovat selaimen toimittajan kaikki turvapäivitykset ja Service Pack -paketit.

Miksi selain kannattaa päivittää?

 1. Vanhentuneet selaimet voivat sisältää turvavuotoja.
 2. Vanhentuneet selaimet eivät todennäköisesti pysty näyttämään kaikkia tämän tai muiden sivustojen toimintoja.
 3. Uusilla selaimilla saa yleensä paremman kokemuksen Internetin käytöstä.

Valitse selaimesi, niin saat lisäohjeita päivittämiseen.

Yleensä voit tehdä päivityksen itse, suoraan vastaavan selaimen avulla. Jos suunnittelet selaimen vaihtamista, kokeile jotain seuraavista:

Rahansiirto joko Trustly:n tai oman pankkisi kautta

Kirjaudu WebTraderiin ja napsauta 'Talleta/Nosta varoja' -painiketta. Valitse sitten vaihtoehto 'Siirrä varoja sijoitustililtäsi vastatilillesi'. Ilmoita, kuinka paljon rahaa haluat siirtää. Sen jälkeen varmistamme, että summa on pankkitililläsi kolmen arkipäivän sisällä.

Salkun siirtäminen (Osakkeet, ETF, bondit, optiot yms.)

Lataa asiakirjakeskuksesta Siirrä salkku-lomake. Täytä lomake ja lähetä se meille joko verkossa tai postin välityksellä. DEGIRO ei hyvitä kuluja, jotka pankkisi veloittaa sinulta.

Verotus

Tällä hetkellä DEGIRO ei ilmoita verottajalle kaupankäynnistäsi, mutta verovuotta seuraavan vuoden puolella voit ladata Webtraderistamme raportin joka on räätälöity Suomen verottajaa silmälläpitäen. Tämän raportin pohjalta vero-ilmoituksen (9A lomake) täyttö on vaivatonta. Vaikka emme ilmoita verottajalle kaupankäynnistäsi suoraan, teemme Suomen verottajan kanssa varauksetonta yhteistyötä jos vastaanotamme tarkistuspyyntöjä kaupoista tai asiakkaan sijoittamiseen liittyvistä asioista.

Haluan ryhtyä asiakkaaksi Haluan Lisätietoa