Etusivu Kaupankäyntimahdollisuudet (osakkeet, ETF, optiot, futuurit yms.)

Kaupankäyntimahdollisuudet (osakkeet, ETF, optiot, futuurit yms.)

Voit sijoittaa yli 50 pörsseissä ympäri maailmaa. Voit katsoa täydellisen listan pörsseistä, joissa voit sijoittaa, kohdasta Tuotteet ja markkinat.

Uuden eurooppalaisen lainsäädännön (MiFID II) mukaisesti ETF- ja johdannaisten liikkeeseenlaskijat ovat velvollisia toimittamaan dokumentaatiota sen maan kielellä, jossa ostaja asuu. Tämä suojelee ja tiedottaa ostajaa paremmin. Monet ulkomaiset liikkeeseenlaskut valitsevat edelleen julkaista nämä asiakirjat omalla paikallisella kielellään. Nämä tuotteet eivät enää ole ostettavissa alustaltamme 2. tammikuuta alkaen, ennen kuin kielivaatimukset täyttyvät.

Mihin tuotteisiin tämä vaikuttaa?

Tämä koskee joitain ulkomaisia ETF:iä ja johdannaisia, joissa ei ole asiakirjoja [paikallisilla kielellä]. Esimerkiksi ETF:t Vanguardilta tai iSharesilta.

Kuinka kauan tämä jatkuu?

Tämä vaihtelee tuotteen mukaan ja riippuu yksinomaan liikkeeseenlaskijasta. Heti kun [Lisää paikallinen kieli] -asiakirja on saatavilla, tuotteet ovat jälleen saatavilla alustaltamme.

Voinko silti omistaa tai myydä näitä tuotteita?

Kyllä, muutos estää vain sinua ostamasta näitä tuotteita alustaltamme. Niiden omistaminen tai myyminen toimii kuten aikaisemmin ja on edelleen mahdollista.

Voinko silti ostaa nämä ETF:t ja johdannaiset muiden osapuolten kanssa?

Koska tämä johtuu muutoksesta EU:n lainsäädännössä, kaikkien Euroopan liikkeeseenlaskijoiden on noudatettava tätä vaatimusta. Sinulle suomalaisena asiakkaana kaikki suomalaiset välittäjät voivat tarjota näitä tuotteita vain silloin, kun dokumentaatio on saatavilla suomeksi.

Kyllä. Voit hankkia lyhyitä positioita sekä päivän ajaksi että yön yli. Voit harjoittaa eri tuotteiden lyhyeksi myyntiä suuressa joukossa arvopaperipörssejä. Näitä osuuksia ei tarvitse lainata. DEGIRO järjestää sen puolestasi automaattisesti. Lyhyeksi myyntiä harjoittaessasi myyt osuuksia, jotka eivät ole hallussasi, tarkoituksenasi ostaa ne myöhemmin takaisin edullisemmalla hinnalla. Lyhyeksi myyntiä varten tarvitset Active- tai Trader-tilin. Voit valita ne heti kirjauduttuasi sisään Webtraderin painamalla "Vaihda asetuksia" ja sieltä "Päivitä tili".

Et voi käydä kauppaa amerikkalaisilla osakeoptioilla, mutta kaupankäynti amerikkalaisilla indeksioptioilla on mahdollista. Optiokauppoja varten tarvitset Active- tai Trader-tilin. Voit valita ne heti kirjauduttuasi sisään Webtraderin painamalla "Vaihda asetuksia" ja sieltä "Päivitä tili".

Kyllä, totta kai. Futuurikauppoja varten tarvitset Active- tai Trader-tilin. Voit valita ne heti kirjauduttuasi sisään Webtraderin painamalla "Vaihda asetuksia" ja sieltä "Päivitä tili".

DEGIRO käyttää oletuksena AutoFX-palvelua. AutoFX varmistaa, että saat kauppaa tehdessäsi täsmälleen oikean määrän ulkomaanvaluuttaa. Jos haluat esimerkiksi ostaa amerikkalaisia osakkeita 3 000 USD:lla, AutoFX-järjestelmä ostaa kaupan tekohetkellä 3 000 USD:n arvosta osakkeita vastineeksi euroista. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse huolehtia valuutanvaihdosta erikseen. On myös mahdollista käyttää manuaalista valuutanvaihtoa. Tällöin voit ostaa ulkomaanvaluutoissa määritettyjä tuotteita ostettuasi ensin tilillesi oikean määrän kyseistä valuuttaa. Tämä on suositeltavaa, jos teet usein kauppoja ulkomaanvaluutoilla.

Kyllä. Voit tehdä DEGIROn kautta monia erityyppisiä toimeksiantoja. Voit katsoa täydellisen luettelon tämänhetkisistä toimeksiantotyypeistä kohdasta "Tuote- ja toimeksiantotyypit" sivun  "Tuotteet ja markkinat"-alalaidassa.

Jos asiakas ilmoittaa käyttämänsä vakuuden määrän WebTraderin kautta, kohdasta "Allokaatio" (mahdollista kuukausittain), maksaa hän hinnastossa ilmoitetun korkotason mukaisen koron, mutta jos asiakas ei tee tätä ilmoitusta, veloitamme 4% vuosikoron kuukausittain. DEGIRO tarjoaa vakuuden käytön erittäin alhaisella korolla. Vakuuteen liittyvä hinnasto oheisessa taulukossa:

Valuutta

Hinta

Korkotaso (EUR)

EONIA (minimi 0) + 1,25%

Korkotaso (USD)

USD LIBOR (minimi 0) + 1,25%

Korkotaso (GBP)

LIBOR (minimi 0) + 1,25%

Korkotaso (SEK)

STIBOR (minimi 0) + 1,55%

Korkotaso (DKK)

DKK Tomorrow/Next (minimi 0) + 1,75%

Korkotaso (NOK)

NOWA (minimi 0) + 1,50%

Korkotaso (HUF)

BUBOR (minimi 0) + 2,50%

Joka kuukausi asiakas voi ilmoittaa käytettävän summan määrittämässään valuutassa. Viimeisin ilmoitus on sitova ja tulee voimaan seuraavan kuukauden ensimmäinen päivä. Tämä ilmoitus uusitaan automaattisesti jokaisena sitä seuraavana kuukautena, ellei asiakas toisin määrää.

Huomaa: Sijoittamiseen liittyy riskejä. Voit menettää talletuksesi osittain tai kokonaan. Suosittelemme että sijoitat vain rahoitusvälineisiin, jotka tietosi ja kokemuksesi perusteella ovat sinulle sopivia.