Etusivu Kaupankäyntimahdollisuudet (osakkeet, ETF, optiot, futuurit yms.)

Kaupankäyntimahdollisuudet (osakkeet, ETF, optiot, futuurit yms.)

DEGIRO works with a portfolio based margin model to establish the risk of the entire investment portfolio.

For the calculation of the risk on options DEGIRO uses an option valuation model. The category of a Financial Instrument indicates how much risk the DEGIRO margin model attributes to the Financial Instrument. Shares are categorized from A to D. For shares with category A, an Event risk of 62.50% applies in a Trader Profile. In the Active Profile, the Event risk is 83.75% for a long and short position in category A. Below you will find an overview of the categories and risks:

Trader
 ABCDEFGHIJno category
Long62,50%81,25%99,00%99,00%6,25%12,50%18,75%25,00%31,25%99,00%99,00%
Short62,50%125,00%250,00%375,00%6,25%12,50%18,75%25,00%31,25%375,00%375,00%
Active
 ABCDEFGHIJno category
Long83,75%83,75%99,00%99,00%83,75%83,75%83,75%83,75%83,75%99,00%99,00%
Short83,75%125,00%250,00%375,00%83,75%83,75%83,75%83,75%83,75%375,00%375,00%

Please note that for an Active profile, when a product is a direct derivative of an index (such as an AEX future), then the margin percentages of the Trader profile are used. For category A, this would be 62.50% category E 6.25%, etc. For ETFs tracking an index, this is not the case.

For more information on the way in which DEGIRO manages risk, please refer to our Investment Portfolio Risk Handbook.

The below list indicates the exchanges that you can short sell on of the exchanges DEGIRO offers trading on. Please note that this list is indicative and changes can be made at any given time.

It is possible that DEGIRO does not offer short selling for a specific security that trades on an exchange to which DEGIRO offers this service. It could be that the security in question cannot be borrowed. In this case, you will receive a message explaining this rejection at the time of the order placement.

Athens Stock Exchange not checked
Australian Securities Exchange not checked
Bolsa de Madrid checked
Borsa Italiana S.p.A. checked
Börse Frankfurt checked
Budapest Stock Exchange not checked
Euronext Amsterdam checked
Euronext Brussel checked
Euronext Lisbon checked
Euronext Paris checked
Hong Kong Stock Exchange not checked
Irish Stock Exchange checked
Istanbul Stock Exchange not checked
London Stock Exchange checked
NASDAQ, NYSE, NYSE MKT (AMEX), NYSE Arca not checked
OMX Copenhagen checked
OMX Helsinki checked
OMX Stockholm checked
Oslo Stock Exchange checked
Prague Stock Exchange not checked
Singapore Exchange not checked
SIX Swiss Exchange checked
Tokyo Stock Exchange not checked
Toronto Stock Exchange not checked
Toronto Ventures Exchange not checked
Vienna Stock Exchange checked
Warsaw Stock Exchange not checked
Xetra checked

Voit sijoittaa yli 50 pörsseissä ympäri maailmaa. Voit katsoa täydellisen listan pörsseistä, joissa voit sijoittaa, kohdasta Tuotteet ja markkinat.

Uuden eurooppalaisen lainsäädännön (MiFID II) mukaisesti ETF- ja johdannaisten liikkeeseenlaskijat ovat velvollisia toimittamaan dokumentaatiota sen maan kielellä, jossa ostaja asuu. Tämä suojelee ja tiedottaa ostajaa paremmin. Monet ulkomaiset liikkeeseenlaskut valitsevat edelleen julkaista nämä asiakirjat omalla paikallisella kielellään. Nämä tuotteet eivät enää ole ostettavissa alustaltamme 2. tammikuuta alkaen, ennen kuin kielivaatimukset täyttyvät.

Mihin tuotteisiin tämä vaikuttaa?

Tämä koskee joitain ulkomaisia ETF:iä ja johdannaisia, joissa ei ole asiakirjoja [paikallisilla kielellä]. Esimerkiksi ETF:t Vanguardilta tai iSharesilta.

Kuinka kauan tämä jatkuu?

Tämä vaihtelee tuotteen mukaan ja riippuu yksinomaan liikkeeseenlaskijasta. Heti kun [Lisää paikallinen kieli] -asiakirja on saatavilla, tuotteet ovat jälleen saatavilla alustaltamme.

Voinko silti omistaa tai myydä näitä tuotteita?

Kyllä, muutos estää vain sinua ostamasta näitä tuotteita alustaltamme. Niiden omistaminen tai myyminen toimii kuten aikaisemmin ja on edelleen mahdollista.

Voinko silti ostaa nämä ETF:t ja johdannaiset muiden osapuolten kanssa?

Koska tämä johtuu muutoksesta EU:n lainsäädännössä, kaikkien Euroopan liikkeeseenlaskijoiden on noudatettava tätä vaatimusta. Sinulle suomalaisena asiakkaana kaikki suomalaiset välittäjät voivat tarjota näitä tuotteita vain silloin, kun dokumentaatio on saatavilla suomeksi.

Kyllä. Voit hankkia lyhyitä positioita sekä päivän ajaksi että yön yli. Voit harjoittaa eri tuotteiden lyhyeksi myyntiä suuressa joukossa arvopaperipörssejä. Näitä osuuksia ei tarvitse lainata. DEGIRO järjestää sen puolestasi automaattisesti. Lyhyeksi myyntiä harjoittaessasi myyt osuuksia, jotka eivät ole hallussasi, tarkoituksenasi ostaa ne myöhemmin takaisin edullisemmalla hinnalla. Lyhyeksi myyntiä varten tarvitset Active- tai Trader-tilin. Voit valita ne heti kirjauduttuasi sisään Webtraderin painamalla "Vaihda asetuksia" ja sieltä "Päivitä tili".

Et voi käydä kauppaa amerikkalaisilla osakeoptioilla, mutta kaupankäynti amerikkalaisilla indeksioptioilla on mahdollista. Optiokauppoja varten tarvitset Active- tai Trader-tilin. Voit valita ne heti kirjauduttuasi sisään Webtraderin painamalla "Vaihda asetuksia" ja sieltä "Päivitä tili".

Kyllä, totta kai. Futuurikauppoja varten tarvitset Active- tai Trader-tilin. Voit valita ne heti kirjauduttuasi sisään Webtraderin painamalla "Vaihda asetuksia" ja sieltä "Päivitä tili".

DEGIRO käyttää oletuksena AutoFX-palvelua. AutoFX varmistaa, että saat kauppaa tehdessäsi täsmälleen oikean määrän ulkomaanvaluuttaa. Jos haluat esimerkiksi ostaa amerikkalaisia osakkeita 3 000 USD:lla, AutoFX-järjestelmä ostaa kaupan tekohetkellä 3 000 USD:n arvosta osakkeita vastineeksi euroista. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse huolehtia valuutanvaihdosta erikseen. On myös mahdollista käyttää manuaalista valuutanvaihtoa. Tällöin voit ostaa ulkomaanvaluutoissa määritettyjä tuotteita ostettuasi ensin tilillesi oikean määrän kyseistä valuuttaa. Tämä on suositeltavaa, jos teet usein kauppoja ulkomaanvaluutoilla.

Kyllä. Voit tehdä DEGIROn kautta monia erityyppisiä toimeksiantoja. Voit katsoa täydellisen luettelon tämänhetkisistä toimeksiantotyypeistä kohdasta "Tuote- ja toimeksiantotyypit" sivun  "Tuotteet ja markkinat"-alalaidassa.

Jos asiakas ilmoittaa käyttämänsä vakuuden määrän WebTraderin kautta, kohdasta "Allokaatio" (mahdollista kuukausittain), maksaa hän hinnastossa ilmoitetun korkotason mukaisen koron, mutta jos asiakas ei tee tätä ilmoitusta, veloitamme 4% vuosikoron kuukausittain. DEGIRO tarjoaa vakuuden käytön erittäin alhaisella korolla. Vakuuteen liittyvä hinnasto oheisessa taulukossa:

Valuutta

Hinta

Korkotaso (EUR)

EONIA (minimi 0) + 1,25%

Korkotaso (USD)

USD LIBOR (minimi 0) + 1,25%

Korkotaso (GBP)

LIBOR (minimi 0) + 1,25%

Korkotaso (SEK)

STIBOR (minimi 0) + 1,55%

Korkotaso (DKK)

DKK Tomorrow/Next (minimi 0) + 1,75%

Korkotaso (NOK)

NOWA (minimi 0) + 1,50%

Korkotaso (HUF)

BUBOR (minimi 0) + 2,50%

Joka kuukausi asiakas voi ilmoittaa käytettävän summan määrittämässään valuutassa. Viimeisin ilmoitus on sitova ja tulee voimaan seuraavan kuukauden ensimmäinen päivä. Tämä ilmoitus uusitaan automaattisesti jokaisena sitä seuraavana kuukautena, ellei asiakas toisin määrää.

Huomaa: Sijoittamiseen liittyy riskejä. Voit menettää talletuksesi osittain tai kokonaan. Suosittelemme että sijoitat vain rahoitusvälineisiin, jotka tietosi ja kokemuksesi perusteella ovat sinulle sopivia.